over ons

click for English

hallo! wij zijn loudcloud, community en shop voor bewust design

de naam

loud [loud] BN • attention, awareness
cloud [kloud] ZN • environment
loudcloud [loudkloud] ZN • conscious interior label

wij

hebben passie voor design & interieur
zijn ons bewust van de huidige productie methoden
zijn overtuigd van de noodzaak deze te veranderen
vinden dat het anders kan en moet
daarom zijn we gestart met LOUDCLOUD

Ester & Heidi

 

de shop

We hebben de collectie als volgt ingedeeld:

  • Opnieuw gebruiken van bestaande producten is misschien wel de meest ecologische manier van ontwerpen. Niet alleen ontstaat er een nieuw en eerlijk product, ook wordt het oude product niet weggegooid, wat een plekje in de afvalhoop scheelt.
  • Wij zijn van mening dat er teveel moois in Nederland gemaakt wordt om het alleen maar ver weg te zoeken. Loudcloud koopt in van en werkt samen met Nederlandse ontwerpers. De producten worden door de ontwerper zelf in Nederland of op ambachtelijke manier in Europa geproduceerd. Kleinschalig en vaak in familie bedrijven. Hierdoor stimuleren wij niet alleen de lokale economieën en laten wij de marges op de juiste plekken vallen, namelijk bij de designers en de makers, maar werken we ook mee aan het beperken van de CO2 uitstoot.
  • Wij geloven dat eerlijke handel de motor is achter duurzame economische ontwikkeling. De mensen die deze producten maken kunnen onder goede omstandigheden werken en krijgen een eerlijk loon. Onze partners werken volgens de labour standards van de Fair Wear foundation.
  • Het productieproces en de materialen van deze producten zijn zo gekozen dat er zo min mogelijk nadeel is voor het milieu en het leven van de mens nu en in de toekomst. Bio katoen, ecologisch hout en afbreekbare inkten zijn voorbeelden hiervan.

Neem een kijkje in de shop, je zult zien dat elk product in een of meerdere categorieen past. Je kunt ook beginnen bij de trends, we hopen je te inspireren door de vele product mogelijkheden en combinaties te laten zien.

loudcloud label

Loudcloud label is ons eigen bewust interieur label. Voor dit label ontwerpen we zelf en werken samen met Nederlandse ontwerpers. Inspiratie voor deze collectie komt vaak uit de natuur, dit zie je terug in bijvoorbeeld dessin en materialen. De Loudcloud label producten zijn lokaal en duurzaam geproduceerd met focus op ecologisch materiaalgebruik. Ze zijn van hoge kwaliteit en vaak multifunctioneel; hierdoor groeien ze met je mee en kun je er lang gebruik van maken.

In de shop vind je producten van Loudcloud label en andere merken.

het blog

Naast onze collectie, zijn er vele inspirerende initiatieven die we graag met je willen delen. We bloggen over design, hotspots, duurzaamheid en meer.
Reageer gerust op onze berichten of stuur ons een mail. Als je iets zou willen schrijven als gast blogger of als je een tof onderwerp/concept/initiatief weet dat gedeeld moet worden, laat het ons weten!

trends

Trends in vorm, kleur en materiaal volgen elkaar steeds sneller op. Op social media als Pinterest zie je vele inspirerende foto’s. Maar hoe pas je deze trends toe in je eigen interieur, liefst zonder elke maand iets nieuws te kopen?
Vanwege onze achtergrond in interieur ontwerp, trend visualisatie en product ontwikkeling, kunnen we je iets extra’s bieden: we visualiseren regelmatig nieuwe trends om je te inspireren. Met de trend fotografie laten we de verschillende mogelijkheden zien om een compleet andere sfeer te maken met dezelfde basic producten. Klik om onze trends te bekijken, en kies die trend die je het meest aanspreekt.

de mensen

Vraag je je af wie er achter Loudcloud zit? Wij zijn zussen Ester en Heidi. We zijn opgevoed met groot respect voor de natuur. We gingen met onze ouders vaak op vakantie naar de bergen, en dat doen we zelf nog steeds graag. De pure natuur van landen als IJsland, Tibet, Mongolië en Noorwegen heeft grote indruk op ons gemaakt. We vinden dat we als mensen een belangrijke rol hebben in het beschermen van deze natuur.
Ester werkt al meer dan 15 jaar in product ontwikkeling en Heidi in interieur ontwerp en styling. We hebben al een aantal jaar de wens om samen te gaan werken omdat we het gevoel hebben dat we elkaar goed aanvullen. Loudcloud is een natuurlijke en logische stap voor ons, we werken met veel passie en enthousiasme en hopen dat we je kunnen inspireren.

dank

Veel mensen hebben ons geholpen bij het realiseren van loudcloud: dankjewel Sebastiaan, John, Lobke, Janne, Manon, Katja, Barry, Wendy en Marieke.