onkruid bestaat niet

Ik heb me altijd afgevraagd waarom sommige planten gezien worden als aanwinst voor je tuin (en dus en masse gekocht worden in het tuincentrum) en sommige planten als ‘onkruid’ bestempeld worden en dus uit de grond worden getrokken en weggegooid. Voor mij als klein meisje was dit verwarrend en dat is het eigenlijk nog steeds:)Gelukkig verandert het beleid in Nederland met betrekking tot de bermen..heel fijn om te zien dat het allemaal wat wilder wordt. Ik zou het wel leuk vinden als we de natuur meer haar gang laten gaan en dus minder regisseren. Ik vind het mooi om te zien dat op braakliggende terreinen de natuur gewoon ontstaat. Zakken met puin worden als vanzelf mooie bloeiende elementen…prachtig!

Als “ode” aan de natuur een serie foto’s van vazen uit de LOUDCLOUD collectie gevuld met wilde bloemen.

Nu niet allemaal uit de berm gaan plukken want dat is niet goed voor de insecten en bovendien illegaal…maar uit je eigen tuin plukken mag natuurlijk wel 🙂 Dus zelf zaaien in je eigen tuin, moestuin of (in mijn geval) bos, en dan heb je de hele zomer lang een mooi wild boeket op tafel!

bloemen (voor zover ik ze ken): weegbree, kamille, grassen, zuring, Sint Janskruid, fluitenkruid en knoopkruid.
vazen: suai zwart, origami L, suai blauw, mauk studio pvc vaas creme L, groen vaasje. Wil je meer van deze vazen zien? Check onze shop.

Facebooktwitterpinterest